Ροδόχρους νόσος

Θεραπείες Προσώπου

Το ευαίσθητο συνήθως ερυθρό με λεπτή υφή και κατά τόπους τραχύ και ξεφλουδισμένο δέρμα είναι πολύ πιθανό να δηλώνει την ύπαρξη της ροδόχρου νόσου. Οι περιοχές που εκδηλώνεται περισσότερο είναι τα μάγουλα, το πηγούνι, το μέτωπο, το μεσόφρυο και η μύτη.

Μπορεί τα αίτια που προκαλούν τη ροδόχρου νόσο να μην είναι ακόμα γνωστά ωστόσο ένας καλά καταρτισμένος και έμπειρος γιατρός μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη της και να εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή ήδη από τα πρώτα συμπτώματά της, τις ευρυαγγείες και τα σπυράκια.

Στη Dermavita οι γνώσεις της Δρ. Μαργαρίτας Βεργολιά σε συνδυασμό με την κλινική της εμπειρία και τη χρήση του πιο εξελιγμένου 7ης γενιάς συστήματος δερμοανάλυσης  Canfield VISIA® εγγυώνται τόσο τη σωστή διάγνωση όσο και τη αντιμετώπιση της ροδόχρου νόσου.

Επιλογή θεραπειών

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ροδόχρου νόσου επιλέγεται εξατομικευμένη συνδυαστική θεραπεία (Combo Therapy) ανάλογα με τον τύπο και την ένταση της νόσου. Η θεραπεία της ροδόχρου νόσου περιλαμβάνει:

  • Pulse Dye Laser Vbeam Perfecta 
  • Picoway Laser Syneron Candela
  • Peelings
  • Χορήγηση φαρμάκων
  • Χρήση εξειδικευμένων δερμοκαλλυντικών.

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα και ταλαιπωρούνται από τη ροδόχρου νόσο θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά εξειδικευμένα δερμοκαλλυντικά για τον τύπο του δέρματος τους και να προχωρούν σε θεραπείες με laser και peeling για την αποφυγή υποτροπών.