Δεν θα ήταν υπέροχο να υπήρχε ένας τρόπος να ανανεώσουμε κυριολεκτικά το πρόσωπό μας, να αφαιρέσουμε το δέρμα που έχουμε τώρα και να το αντικαταστήσουμε με ένα πιο νεανικό και πιο όμορφο; Κι όμως υπάρχει! Γιατί αυτό ακριβώς κάνουν τα χημικά πίλινγκ, μια εξαιρετικά αποτελεσματική αισθητική θεραπεία που μπορείτε να κάνετε στη Dermavita για να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ ή τα χέρια σας!

Γιατί να κάνω χημικό πίλινγκ;

Επειδή θέλετε:

  • να απαλύνετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές,
  • να αντιμετωπίσετε την ακμή και τα σημάδια,
  • να αφαιρέσετε πανάδες και δυσχρωμίες,
  • να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας,
  • να αποκτήσετε μια πιο νεανική και υγιή εμφάνιση, μειώνοντας τα σημάδια που έχουν προκαλέσει στο πρόσωπο ο ήλιος και το πέρασμα του χρόνου.

Τι είναι το χημικό πίλινγκ;

Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες κοσμητικές θεραπείες στον κόσμο, που βελτιώνει αισθητά την εμφάνιση του δέρματος. Υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιούνταν κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Σήμερα, τα χημικά πίλινγκ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή γιατί προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα και ανανεώνουν την εμφάνισή μας μέσα από μια απλή διαδικασία.

Πώς γίνονται;

Ένα χημικό διάλυμα απλώνεται στο δέρμα και προκαλεί ελεγχόμενη απομάκρυνση στιβάδων του. Έτσι, το απολεπίζει αφήνοντας να αποκαλυφθεί ένα νέο που είναι πιο απαλό και λαμπερό κι έχει λιγότερες λεπτές γραμμές, ρυτίδες και πανάδες.

Ανάλογα με το χημικό διάλυμα που χρησιμοποιείται τα πίλιγνκ μπορεί να είναι πιο επιφανειακά ή βαθύτερα. Τα επιφανειακά γίνονται με τη χρήση Αλφα-υδροξύ οξέων (τα γνωστά μας «οξέα φρούτων», όπως γλυκολικό, σαλικυλικό, μανδελικό, κοχικό κ.λπ.) με ήπια δράση και επηρεάζουν μόνο την επιδερμίδα, κάνοντας απαλή απολέπιση. Αξιοποιούνται για άμεση ανανέωση της επιδερμίδας και βελτίωση της εικόνας της όταν υπάρχει μέτριας έντασης δυσχρωμία, ήπια ακμή ή άγρια υφή. Έχει το πλεονέκτημα ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Με άλλα, περισσότερο ισχυρά οξέα, όπως το τριχλωροξικό οξύ (ΤCA), το διάλυμα Jessner ή το διάλυμα φαινόλης, γίνονται πιο δραστικά πίλινγκ που δρουν σε μεγαλύτερο βάθος. Επιλέγονται όταν στόχος είναι η αντιμετώπιση γραμμών, ρυτίδων και σημαδιών που προκύπτουν από τη διαδικασία της γήρανσης. Το δέρμα απολεπίζεται τις επόμενες μέρες μετά τη θεραπεία (κυρίως την τρίτη με πέμπτη μέρα), αλλά ο ερεθισμός αντιμετωπίζεται με ειδικές κρέμες και καλλυντικά προϊόντα μέχρι να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία.

Στη Dermavita, η dr. Μαργαρίτα Βεργολιά θα επιλέξει τον τύπο που είναι ιδανικός για τις ανάγκες του δικού σας δέρματος.

Θα πονέσω;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν νιώθετε έντονο πόνο, αλλά ενδέχεται να υπάρχει αίσθηση καύσου που ακολουθείται από ήπιο τσούξιμο. Στη συνέχεια, είναι πιθανό να προκληθεί ερεθισμός ή οίδημα στο δέρμα. Κατά κανόνα, όσο πιο ήπιο είναι το χημικό διάλυμα που χρησιμοποιείται, τόσο μικρότερης έντασης είναι η ενόχληση αλλά και η κοκκινίλα ή η αίσθηση τσουξίματος. Μετά τη διαδικασία χορηγούνται κρέμες και τζελ που μειώνουν τον ερεθισμό. Εάν ενημερώσετε λεπτομερώς την ειδικό για το ιατρικό ιστορικό σας και ακολουθήσετε με ακρίβεια τις οδηγίες που θα σας δώσει πριν και μετά τη θεραπεία θα μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.