Χημικό Peeling

Θεραπείες Προσώπου

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη μέθοδο ανάπλασης του δέρματος. Το χημικό peeling (χημική απολέπιση) καταστρέφει τα στρώματα της επιδερμίδας που έχουν υποστεί βλάβη, επαναφέροντας το δέρμα σε υγιή κατάσταση, με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο

Εφαρμόζεται:

  • Στο πρόσωπο
  • Στο λαιμό
  • Στο ντεκολτέ
  • Στα χέρια
  • Στους ώμους
  • Στη ράχη

Διάρκεια και συχνότητα εφαρμογής

Το χημικό peeling προτείνεται να γίνεται τουλάχιστον 2 έως 3 φορές το χρόνο.

Αποτελέσματα

Αφαιρεί την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος που έχει καταστραφεί. Διεγείρει το δέρμα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (απαραίτητα για τη διαδικασία της αντιγήρανσης). Λειαίνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της. Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Αντιμετωπίζει τα σημάδια της φωτογήρανσης. Αντιμετωπίζει την ενεργή ακμή. Αναπλάθει την επιδερμίδα αφήνοντάς την λαμπερή και φρέσκια.

Πιθανές παρενέργειες

Η αναμενόμενη απολέπιση του δέρματος (μικρή ή μεγαλύτερη ανάλογα με τον τύπο του χημικού peeling που έχει επιλεγεί).
Ήπιο ερύθημα ή αίσθημα καύσου, το οποίο υποχωρεί τις αμέσως επόμενες μέρες με την κατάλληλη θεραπεία δερμοκαλλυντικών.
Στην Dermavita οι όποιες παρενέργειες εξαλείφονται πλήρως με τη σωστή αποθεραπεία (post therapy), με την ενδεδειγμένη χρήση δερμοκαλλυντικών κρεμών, αλλά και με το σωστό προγραμματισμό της θεραπείας.

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η επιλογή του τύπου peeling που ταιριάζει σε εσάς γίνεται από την Dr. Μαργαρίτα Βεργολιά, με βάση τον τύπο δέρματος, τις ανάγκες του δέρματος, την επιθυμία του ενδιαφερόμενου, τον χρόνο αποκατάστασης για να επανέλθει στις κοινωνικές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Τύποι χημικών peelings της Dermavita

Mela Peel

Το πιο εντυπωσιακό peeling της Dermaceutic για δέρμα με μελαγχρωματικές βλάβες (μέλασμα ή πανάδες). Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο peeling, το οποίο εφαρμόζεται μόνο του ή σε συνδυασμό με Milk Peel και Cosmo Peel, στην ίδια θεραπευτική συνεδρία.

Cosmo Peel

Ένα εξειδικευμένο peeling της Dermaceutic που βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας και μειώνει τους διαφορετικούς τόνους της. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας το νεανικό δέρμα ομαλοποιείται στην όψη και στην υφή, το ώριμο δέρμα εμφανίζεται πιο απαλό και λείο, ενώ βελτιώνεται η εμφάνιση του δέρματος με ακμή και δυσχρωμίες.

Milk Peel

Θεραπεία για λάμψη. Εφαρμόζεται και σε συνδυασμό με το Mela Peel. Το Milk Peel της Dermaceutic είναι εξαιρετικά δραστικό με Ph 1,9, το οποίο δεν ερεθίζει καθόλου το δέρμα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επιφανειακών, λεπτών ρυτίδων, δυσχρωμιών, σμηγματόρροιας, ήπιας λιπαρότητας και ακμής. Η ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτεί 2 με 4 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων.

Mask Peel

Εξαιρετικό peeling της Dermaceutic για περιπτώσεις έντονης σμηγματόρροιας, λιπαρότητας, ανοιχτών πόρων και ενεργού ακμής. Μετά την εφαρμογή του Mask Peel, ακολουθεί διάνοιξη (βαθύς καθαρισμός). Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 2 έως 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων. Ο συνδυασμός του Mask Peel με βαθύ καθαρισμό αποδίδει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην εικόνα και την υγεία του δέρματος.

Blue Peel της Zo Skin Health Inc.

Ένα βαθύ peeling που καθαρίζει το δέρμα σε βάθος επιτυγχάνοντας πολύ απαλή υφή, σύσφιξη, χρωματική εξομάλυνση και λάμψη. Το «μπλε» peeling της Zo Skin Health ενισχύει την ανανέωση των δερματικών κυττάρων και θεωρείται ισχυρό και αποτελεσματικό σε δύσκολα προβλήματα λεύκανσης. Μετά την αποθεραπεία με αναπλαστική κρέμα και επανορθωτική κρέμα, το νέο δέρμα μένει απαλό, σφιχτό και λαμπερό, όσο ποτέ άλλοτε.

3 Step Peel της Ζο Skin Health Inc.

Θεραπεία που συνδυάζει τον καθαρισμό, την απολέπιση και τη βαθειά ενυδάτωση και την αντιοξειδωτική προστασία, με τα διάσημα, επαναστατικά δερμοκαλλυντικά της Zo Skin Health by Zein Obagi, MD. Το επαναστατικό peeling της Obagi μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνει την υφή του δέρματος και τις δυσαρμονίες του χρωματικού τόνου και επαναφέρει τη λάμψη και την ισορροπία στα λιπαρά δέρματα. Το peeling της Zo Skin Health συνδυάζεται με θεραπείες λεύκανσης, ενυδάτωσης, λάμψης.

Peeling με τριχλωροξικό οξύ (TCA)

Ένα ακόμη εξειδικευμένο peeling της Dermaceutic με γαλακτικό, σαλικυλικό και κιτρικό οξύ, βιταμίνη C και έκδοχο ρετινόλης. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται εφαρμογή της Cosmo Peel Cream σε όλο το πρόσωπο για 12 ώρες. Μετά την εφαρμογή του TCA peeling κρίνεται απαραίτητη η εντατική ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία, ενώ μετά τη θεραπεία στο ιατρείο, ξεκινά η φροντίδα στο σπίτι με ειδική κρέμα νυκτός. Το TCA διατίθεται σε 4 διαφορετικές πυκνότητες (12%, 15%, 18%, 20%). Ενώ ο κατάλληλος συνδυασμός καθορίζεται μετά την κλινική εξέταση.

Peeling με οξέα Φρούτων (AHA - Neostrata)

Πρόκειται για χημικά peelings γλυκολικού οξέως διαφορετικής συγκέντρωσης (20%, 30%, 50%, 70%) τα οποία εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση διαφορετικών αναγκών της επιδερμίδας.