Το παλμικό laser Vbeam® Perfecta  είναι η πιο εξελιγμένη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος παλμικών lasers παγκοσμίως για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων. Η Δρ. Μαργαρίτα Βεργολιά, επικεφαλής της Dermavita, εξηγεί τι είναι το laser Vbeam® Perfecta, και σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται.

 

Για ποιες δερματικές παθήσεις ενδείκνυται και σε ποιους απευθύνεται;

Το Vbeam παρουσιάζει άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα εξαφανίζοντας από το δέρμα τα σημάδια που προκαλούν, η ροδόχρους ακμή, οι ευρυαγγείες, οι πανάδες, η ερυθρότητα, οι ουλές και τα σημάδια εκ γενετής και είναι κατάλληλο για κάθε ασθενή που θέλει να δώσει στο δέρμα του υγιή εμφάνιση.

 

Πώς εφαρμόζεται το laser Vbeam® Perfecta;

 Το Vbeam απελευθερώνει μια έντονη αλλά ασφαλή δέσμη φωτός που στοχεύει στα σημεία εκείνα του δέρματος που χρειάζονται θεραπεία. Το φως που εκπέμπεται απορροφάται από τα διευρυμένα αγγεία ή από τις χρωματισμένες με μελανίνη περιοχές του δέρματος, χωρίς να επηρεάζει τους υγιείς ιστούς του φυσιολογικού δέρματος.

 

Η εφαρμογή του είναι επώδυνη;

Oι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πως κατά την εφαρμογή του Vbeam το μόνο που νιώθουν είναι ένα ελαφρύ κάψιμο, συνεπώς η χρήση αναισθησίας δεν θεωρείται απαραίτητη. Ακόμα η μέθοδος ψύξης DCD με την οποία είναι εξοπλισμένο το Vbeam  προσφέρει επιπλέον προστασία στον ασθενή απελευθερώνοντας στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία μια δέσμη ψύξης.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η εφαρμογή του Vbeam δεν έχει παρενέργειες. Είναι πιθανό να παρουσιαστεί στη θεραπευμένη περιοχή είτε ένα ελαφρύ οίδημα, είτε κάποια μελανιά ή ερυθρότητα που όμως διαρκούν ελάχιστα.

 

Τι πρέπει να προσέχω ή να αποφεύγω μετά τη θεραπεία;

Το μόνο που χρειάζεται να προσέχετε και να αποφεύγετε πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι η έκθεση στον ήλιο να είναι ελάχιστη και με τη χρήση αντηλιακής προστασίας.

Το πιο σημαντικό όμως που οφείλετε να προσέξετε είναι η επιλογή ενός επιστημονικά καταρτισμένου δερματολόγου που θα εκτιμήσει σωστά την κατάσταση του δέρματος σας και θα σας ενημερώσει εάν το Vbeam είναι ο κατάλληλος τρόπος θεραπείας για εσάς.

 

Η Δρ. Μαργαρίτα Βεργολιά και η επιστημονική της ομάδα σας περιμένουν στη Dermavita για μια ολοκληρωμένη διάγνωση και σωστή εφαρμογή της θεραπευτικής μεθόδου Vbeam® Perfecta.